Média

Médiapartnerek

  • Román Televízió Kolozsvári Magyar Szerkesztősége
  • Kolozsvári Rádió Magyar Szerkesztőség
  • Erdélyi Mária Rádió
  • Erdélyi Televízió
  • MTV
  • Szabadság napilap
  • Vasárnap és Keresztény Szó Szerkesztősége
  • hittan.ro
  • Video Pontes Stúdió

Ajánlás a médiában

Erdélyi figyelő


Mária Rádió

AZ ÜNNEPÉLYES SZENTMISE ÉS DÍJKIOSZTÓ GÁLA ÉLŐBEN KÖVETHETŐ 2023. ÁPRILIS 14-ÉN, PÉNTEN, 10 ÓRAI KEZDETTEL AZ ERDÉLYI MÁRIA RÁDIÓBAN, VAGY AZ ALÁBBI LINKEN:
https://www.mariaradio.ro/elo-adas/


Kolozsvári rádió: A bizonyságtétel olimpiája

12 megyéből 156 tanuló vesz részt Kolozsváron április 12-14. között az V. Országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpián, amelynek a Báthory István Elméleti Líceum ad helyet.

Vendégünk volt a Hangolóban a líceum igazgatója, Schuller Hajnal, aki szerint ezen az olimpián nem csak a tananyagból vizsgáznak.

Forrás: http://www.kolozsvariradio.ro/2023/04/06/a-bizonysagtetel-olimpiaja/


RomKat.ro: Elkezdődött a hittanolimpia

Kolozsváron elkezdődött az V. országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpia. Idén a Báthory István Elméleti Líceum látja vendégül április 12-14. között az Arad, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Temes, Bihar, Szilágy, Brassó megyékből érkezett diákokat és kísérő tanáraikat.
https://romkat.ro/2023/04/12/elkezdodott-a-hittanolimpia/


RomKat.ro: A katolikus hittanolimpia második napja

Az V. országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpia második napja a megmérettetésé volt: a reggeli szentmise után a Babeş-Bolyai Tudományegyetem főépületében 10 órától szembesültek a tételekkel a diákok, és 13 óráig válaszolhattak a kérdésekre, megfogalmazhatták a megadott témával összhangban gondolataikat, mindazt, amiről tanultak, olvastak.


RomKat.ro: Ünnepi szentmisével és díjkiosztással zárult a katolikus hittanolimpia

Az országos katolikus hittanolimpia április 14-én a délelőtt 10 órai ünnepi érseki szentmisével ért véget, amelyet a díjkiosztás, köszönőbeszédek, közös fotók készítése és búcsúzkodás zárt. A diákok együtt ebédeltek, így volt alkalmuk köszönteni egymást, gratulálni a nyerteseknek, búcsút venni a jövő évi, Kézdivásárhelyen szervezendő országos megmérettetésig, a tanárok, vendégek, szervezők pedig egy jó hangulatú fogadáson búcsúztak el egymástól.

https://romkat.ro/2023/04/14/unnepi-szentmisevel-es-dijkiosztassal-zarult-a-katolikus-hittanolimpia/


ÜNNEPI ZÁRÓSZENTMISE ÉS DÍJKIOSZTÓ GÁLA

https://www.facebook.com/szentmihalykolozsvar/videos/752035759907384Székely Hírmondó: Hét háromszéki dobogós a hittanolimpiánErdélyi Magyar Televízió: Országos hittanolimpia Kolozsváron


Szabadság: Ünnepi érseki szentmisével ért véget a hittanolimpia

A kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum volt a házigazdája idén az V. országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpiának, április 12-14. között. Arad, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Temes, Bihar, Szilágy, Brassó megyékből érkeztek diákok és kísérő tanáraik.

http://szabadsag.ro/-/unnepi-erseki-szentmisevel-ert-veget-a-hittanolimpia


Hargita Népe: Véget ért a hittanolimpia

Ünnepi érseki szentmisével ért véget április 14-én, szombaton délelőtt az országos katolikus hittanolimpia a kolozsvári Szent Mihály-templomban. A díjazottak között számos Hargita megyei diák is szerepel.

https://hargitanepe.ro/veget-ert-a-hittanolimpia-20230415


Magyar Kurír: Lezárult a romániai magyar nyelvű katolikus hittanolimpia Kolozsváron

A kolozsvári Báthory István Elméleti Líceumban tartották az V. országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpiát április 12. és 14. között, Arad, Fehér, Hargita, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Temes, Bihar, Szilágy, Brassó megyéből érkező diákok részvételével. A megmérettetés április 14-én, a kolozsvári Szent Mihály-templomban celebrált érseki szentmisével ért véget.

https://www.magyarkurir.hu/kulhoni/lezarult-romaniai-magyar-nyelvu-katolikus-hittanolimpia-kolozsvaron